Provensálský koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 205 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Provensálský koláč
Celkový čas: | 205 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 200 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 56562 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
20 g | Kypřicí prášek do pečiva |
100 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej olivový |
10 g | Olivy zelené |
3 g | Pepř černý mletý |
20 g | Provensálské koření |
5 g | Sůl |
50 g | Sýr Ementál (Primátor) |
50 g | Sýr kozí |
120 g | Tresčí pomazánka |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 179,3mg |
Draslík | 408,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Sýr kozí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Olivy zelené, Pepř černý mletý, Provensálské koření, Sýr Ementál (Primátor), Tresčí pomazánka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Provensálský koláč postup přípravy receptu:
1 | V míse ušleháme vejce do pěny, zalijeme olejem a mlékem, přidáme mouku, sůl, kypřící prášek, pepř, pomazánku z tresčích jater, rozpůlené olivy, nastrouhaný ementál a kostičky kozího sýra. Poté vmícháme provensálské koření a těsto přendáme do nádoby domácí pekárny. Nastavíme program na moučník a necháme péct. |