Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 56563

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 ks Cibule
300 g Játra krůtí
3 polévková lžíce Koňak Armaňak
1 ks Krůta
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
200 g Slanina vepřová
2 polévková lžíce Sůl
5 ks Vaječný bílek slepičí
1,5 kg Vepřová krkovička
2 l Voda pitná
5 stroužek Česnek
200 g Šunka uzená

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 605 kcal
Kilojoule 2 532kJ
1% Sacharidy 4 g
67% Tuky 50 g
31% Sodík 618 mg
59% Bílkoviny 33 g

Krůtí galantina postup přípravy receptu:

1

Očištěnou menší krůtu (cca 3 kg) zbavíme křídel, vykostíme, omyjeme a osušíme.

2

Vepřové maso nakrájíme na kostičky. Polovinu z nich odebereme a na masovém mlýnku spolu s krůtími játry umeleme najemno. Zbylé kostky masa osolíme a pokropíme koňakem, slaninu a šunku nakrájíme na malé kostičky.

3

Umleté maso dáme do misky, osolíme, opepříme, přidáme bílky a mouku a vše utřeme vařečkou dohladka. Pak vmícháme kostičky masa, šunky a slaniny a směsí naplníme vykostěnou krůtu. Tu zavineme, převážeme režnou nití a zformujeme do úhledného válečku.

4

Do velkého kastrolu vložíme krůtí křídla a kosti, překrojenou cibuli, bobkový list, česnek a sůl. Zalijeme vodou, přivedeme k varu, vložíme krůtu, zakryjeme pergamenovým papírem a necháme při 80°C „táhnout“ 2 hodiny. Nesmí se vařit.

5

Hotovou krůtu přendáme na pekáč, kde ji necháme nejprve 2 hodiny vystydnout, pak ji zabalíme do pergamenového papíru, převážeme nití a dobře utáhneme. Ještě 4 hodiny ji necháme v místnosti, a poté uložíme do chladničky.

6

Druhý den krůtu rozbalíme, zbavíme nití a podáváme nakrájenou na plátky.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vychlazení a odležení krůty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept