Plněná krůtí stehna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněná krůtí stehna
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56567 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
2 ks | Krůtí stehna |
50 g | Máslo čerstvé |
6 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 g | Sádlo škvařené |
1,5 polévková lžíce | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 141,1mg |
Draslík | 328,3mg |
Vláknina | 733,0mg |
Vitamín A | 67,4mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Krůtí stehna, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Plněná krůtí stehna postup přípravy receptu:
1 | Mleté vepřové maso smícháme s 1 nadrobno nakrájenou cibulí, 2 vejci a 2 lžícemi hladké mouky, osolíme a opepříme. |
2 | Vykostěná krůtí stehna naklepeme, naplníme nádivkou, svineme, převážeme silnou bílou nití a osolíme. |
3 | V kastrole rozpálíme sádlo, na kterém naplněná stehna opečeme ze všech stran. Přendáme je do jiné nádoby a na tuku zpěníme zbylou nakrájenou cibuli, přidáme 4 lžíce hladké mouky, zasmahneme, zalijeme vodou, zamícháme a chvilku povaříme, až vznikne řídká omáčka. Vložíme zpět plněná stehna, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka ve středně vyhřáté troubě. |
4 | Hotová stehna vyjmeme, zbavíme nití a nakrájíme na plátky. Do omáčky vmícháme kousek másla, porce rozdělíme na talíře a podáváme přelité omáčkou. |
Poznámka
Podáváme s bramborovým knedlíkem a okurkovým salátem.