Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 56567

Ingredience

2 ks Cibule
2 ks Krůtí stehna
6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
50 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
150 g Sádlo škvařené
1,5 polévková lžíce Sůl
2 ks Vejce slepičí
500 g Vepřové maso mleté

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 404 kcal
Kilojoule 1 690kJ
1% Sacharidy 3 g
46% Tuky 34 g
19% Sodík 377 mg
36% Bílkoviny 20 g

Plněná krůtí stehna postup přípravy receptu:

1

Mleté vepřové maso smícháme s 1 nadrobno nakrájenou cibulí, 2 vejci a 2 lžícemi hladké mouky, osolíme a opepříme.

2

Vykostěná krůtí stehna naklepeme, naplníme nádivkou, svineme, převážeme silnou bílou nití a osolíme.

3

V kastrole rozpálíme sádlo, na kterém naplněná stehna opečeme ze všech stran. Přendáme je do jiné nádoby a na tuku zpěníme zbylou nakrájenou cibuli, přidáme 4 lžíce hladké mouky, zasmahneme, zalijeme vodou, zamícháme a chvilku povaříme, až vznikne řídká omáčka. Vložíme zpět plněná stehna, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka ve středně vyhřáté troubě.

4

Hotová stehna vyjmeme, zbavíme nití a nakrájíme na plátky. Do omáčky vmícháme kousek másla, porce rozdělíme na talíře a podáváme přelité omáčkou.

Poznámka

Podáváme s bramborovým knedlíkem a okurkovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept