Nevařená jahodová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nevařená jahodová polévka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56579 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
20 g | Cukr vanilka |
300 g | Jahody zahradní |
400 g | Jogurt bílý smetanový |
1 polévková lžíce | Med včelí |
1 dl | Mléko polotučné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 2,5mg |
Draslík | 128,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Jahody zahradní, Med včelí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Jogurt bílý smetanový, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Nevařená jahodová polévka postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté jahody necháme okapat. Několik jahod necháme vcelku, zbylé rozmixujeme. Přilijeme vanilkový cukr, mléko, med, jogurt, třtinový cukr a opět mixujeme. |
2 | Polévku necháme vychladit v lednici. Těsně před podáváním ji podle porcí rozdělíme do misek nebo hlubokých talířů. Každou porci ozdobíme na třetinky pokrájenými jahodami a podáváme. |
Poznámka
Polévku podáváme studenou jako předkrm, ale občas také jako hlavní jídlo. Jako příloha jsou vhodné tvarohové knedlíčky.