Jednoduchý recept

Nevařená jahodová polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 56579

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr třtinový
20 g Cukr vanilka
300 g Jahody zahradní
400 g Jogurt bílý smetanový
1 polévková lžíce Med včelí
1 dl Mléko polotučné

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 284 kcal
Kilojoule 1 188kJ
8% Sacharidy 28 g
14% Tuky 11 g
0% Sodík 3 mg
8% Bílkoviny 4 g

Nevařená jahodová polévka postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté jahody necháme okapat. Několik jahod necháme vcelku, zbylé rozmixujeme. Přilijeme vanilkový cukr, mléko, med, jogurt, třtinový cukr a opět mixujeme.

2

Polévku necháme vychladit v lednici. Těsně před podáváním ji podle porcí rozdělíme do misek nebo hlubokých talířů. Každou porci ozdobíme na třetinky pokrájenými jahodami a podáváme.

Poznámka

Polévku podáváme studenou jako předkrm, ale občas také jako hlavní jídlo. Jako příloha jsou vhodné tvarohové knedlíčky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept