Recept

Indická kachna s kari rýží

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 56583

Ingredience

3 ks Cibule
1 ks Kachna domácí
6 kávová lžička Kari koření
50 g Mandle
50 g Mouka pšeničná hladká
100 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Paprika mletá pálivá
300 ml Rýže loupaná
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
100 g Sádlo škvařené
6 kávová lžička Sůl
1,2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 667 kcal
Kilojoule 2 791kJ
15% Sacharidy 55 g
62% Tuky 46 g
40% Sodík 794 mg
14% Bílkoviny 8 g

Indická kachna s kari rýží postup přípravy receptu:

1

Kachnu položíme hřbetem nahoru na prkénko, nohy vykloubíme, křídla odřízneme. Ostrým nožem nařízneme kůži kolem páteře po celé délce.

2

Postupně oddělujeme maso od páteře a žeber tak, abychom neporušili kůži na spodní straně, až se nám podaří vytáhnout kostru.

3

Klouby nohou přeřízneme nebo přestřihneme. Opatrně oddělíme maso od kostí na nohou a kosti vytáhneme.

4

Křídla i kosti dáme vařit do 0,5 l studené vody se lžičkou soli na vývar.

5

Mandle vsypeme do čtvrt litru vroucí vody, chvilku je povaříme, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky.

6

Vykostěnou kachnu rozdělíme na 6 porcí, osolíme a ze všech stran opečeme do zlatova na rozpáleném sádle.

7

Porce kachny přendáme do jiné nádoby, do sádla dáme zpěnit 2 nadrobno rozkrájené cibule, pálivou papriku a 5 lžiček kari. Chvíli za stálého míchání opékáme, poté zalijeme vývarem z kostí, vrátíme porce kachny, přiklopíme pokličkou a ve středně vyhřáté troubě dusíme do měkka.

8

Rýži přebereme, vypereme a scedíme.

9

Na másle necháme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli se lžičkou kari, přidáme scezenou rýži a za stálého míchání půl minuty opékáme. Zalijeme 450 ml vody, přidáme lžičku soli a důkladně zamícháme, aby se rýže u dna nepřichytila. Chvíli povaříme, zakryjeme pokličkou a dáme na 20 minut dusit do trouby. Hotovou rýži před podáváním načechráme vidličkou.

10

Plátky mandlí nasucho opražíme na pánvi.

11

Hotovou kachnu vyjmeme a omáčku zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku. Chvilku povaříme.

12

Na talíř položíme kopeček kari rýže, na něj umístíme porci kachny, přelijeme omáčkou a posypeme plátky pražených mandlí.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept