Recept

Švédská majonéza se smetanou a koprem

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 56593

Ingredience

Švédská majonéza
1 kávová lžička Hořčice v prášku
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
3 dl Olej olivový
1 špetka Pepř cayenský
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná
Na dochucení
1,5 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 dl Smetana 16% (pochoutková)
Vodní lázeň
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 526 kcal
Kilojoule 2 203kJ
0% Sacharidy 2 g
76% Tuky 57 g
5% Sodík 99 mg
6% Bílkoviny 4 g

Švédská majonéza se smetanou a koprem postup přípravy receptu:

1

Do většího hrnce nalijeme litr vody, přivedeme k varu a do hrnce umístíme vhodný rendlík (nebo misku). Do něj vložíme dva žloutky, sůl, pepř, ocet a práškovou hořčici, metlou vše rozšleháme. Poté budeme za stálého šlehání přikapávat olej. Když je majonézu hladká a tuhá, po kapkách přišleháme 2 lžíce vařící vody, která majonézu ztuží.

2

Mladý čerstvý kopr omyjeme a drobně pokrájíme. K majonéze postupně přimícháme kysanou lahůdkovou smetanu i kopr.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept