Recept

Gratinované krůtí kenelky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 56596

Ingredience

300 ml Bešamel
1 kávová lžička Chilli koření mleté
500 g Krůtí prsa
100 g Máslo čerstvé
80 g Sýr Ementál (Primátor)
1 polévková lžíce Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
Pálené těsto do paštik [56007]
0,5 l Mléko plnotučné
250 g Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 684 kcal
Kilojoule 2 862kJ
11% Sacharidy 40 g
53% Tuky 40 g
40% Sodík 802 mg
73% Bílkoviny 41 g

Gratinované krůtí kenelky postup přípravy receptu:

1

Krůtí maso dvakrát umeleme, osolíme, přidáme chilli, studené pálené těsto a vejce. V porcelánové míse vše utřeme do hladka.

2

Lžicí vykrajujeme z hotového těsta noky, které zavařujeme do osolené vroucí vody. Stáhneme plamen a noky „táhneme“ při teplotě 90°C přibližně 12 minut.

3

Uvařené noky scedíme, narovnáme do ohnivzdorné misky, přelijeme bešamelovou omáčkou, posypeme strouhaným sýrem, pokapeme rozpuštěným máslem a prudce zapečeme.

4

5

Pálené těsto do paštik [56007]:

6

Osolené mléko přivedeme k varu, za stálého míchání vařečkou přisypáváme hladkou mouku, až je těsto vypracované a bez hrudek.

7

Odstavíme mimo plotnu a jedno po druhém vmícháme vejce.

Poznámka

Servírujeme teplé. Ve větším mnořství se noky nezavařují lžící, ale těsto se vytlačuje po cca dvoucentimetrových kouscích z plátěného sáčku se širokou trubičkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept