Recept

Krůtí závitky v rosolu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 56600

Ingredience

2 ks Bobkový list
3 ks Cibule
1 ks Krůtí stehna
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 polévková lžíce Sůl
6 ks Vejce slepičí
150 g Vepřová kůže
300 g Vepřové maso mleté
2,5 l Voda pitná
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 348 kcal
Kilojoule 1 455kJ
1% Sacharidy 5 g
29% Tuky 22 g
41% Sodík 813 mg
57% Bílkoviny 32 g

Krůtí závitky v rosolu postup přípravy receptu:

1

Mleté vepřové maso osolíme, opepříme a smícháme s jednou nadrobno pokrájenou cibulí, dvěma vejci a moukou. Směs uložíme do ledničky.

2

Větší krůtí stehno omyjeme, vykostíme (včetně kostic), naklepeme, naplníme masovou směsí, zašijeme bílou režnou nití a převážeme.

3

Kosti, dvě překrojené cibule, bobkový list, česnek a vepřové kůže ve velkém kastrolu zalijeme vodou, osolíme, přivedeme k varu, vložíme stehno, přiklopíme pokličkou, stáhneme plamen, na velmi mírném ohni uvaříme do měkka.

4

Stehno přendáme na mísu a necháme při pokojové teplotě vystydnout,

5

Polévku, ve které jsme maso vařili, přecedíme do menší nádoby. Je-li jí příliš mnoho, zredukujeme na potřebné množství (cca 0,5 l). Dáme vychladnout, potom uložíme do ledničky.

6

Vychladlé stehno zabalíme do pergamenového papíru, převážeme, utáhneme a dáme do ledničky.

7

Druhý den stehno zbavíme nití, nakrájíme na plátky a srovnáme do mísy s rovným dnem (nebo do pekáče).

8

4 natvrdo uvařená vejce pokrájíme na kolečka, kterými ozdobíme plátky krůtí rolády.

9

Z vychlazené polévky sebereme případný tuk, trochu ji ohřejeme a vlažnou poté zalijeme maso s vejci. Dáme opět do ledničky ztuhnout. Další den rosol krájíme a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené. V době určené na přípravu není započítán čas, potřebný k vychlazení a odležení kachny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept