Recept

Švédská ptačí hnízda

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 56609

Ingredience

2 ks Brambory vařené
200 g Chléb celozrnný pšeničný
2 polévková lžíce Kapary
2 polévková lžíce Pažitka
8 ks Sardelové řezy
4 ks Vaječný žloutek slepičí
4 polévková lžíce Červená řepa
3 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 558 kcal
Kilojoule 2 335kJ
15% Sacharidy 55 g
25% Tuky 19 g
184% Sodík 4 g
76% Bílkoviny 43 g

Švédská ptačí hnízda postup přípravy receptu:

1

Omytou pažitku drobně pokrájíme. Kapary nadrobno rozkrájíme a v misce je smícháme s pažitkou. Šalotku očistíme, krájíme nadrobno. Sladkokyselou červenou řepu (kostičky) scedíme z nálevu a necháme okapat. Větší uvařenou bramboru ve slupce oloupeme a nakrájíme na kostičky.

2

Na mělkou mísu dáme doprostřed čerstvé syrové žloutky. Sardelové řezy podélně pokrájíme a klademe je do kruhu okolo žloutků. Přiložíme pokrájenou bramboru a kapary s pažitkou.

3

Vidličkou všechny suroviny důkladně smícháme (při míchání si pomáháme vidličkou).

4

Ptačí hnízda podáváme s černým chlebem.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept