Vánoční plněné ořechy

41 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
653 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
42 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
2 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrůlku zahřejeme smetanu, před bodem varu ji ihned stáhneme ze sporáku a vmícháme do ní rumové pralinky. Metlou mícháme tak dlouho, až se pralinky rozpustí a vznikne hladký krém. Odložíme ho do lednice, kde ho necháme chladit přes noc.
  • 2
    Pomleté ořechy dáme do misky, přisypeme prosátou mouku, na kousky nakrájené máslo, vanilkový cukr a 230 g moučkového cukru. Rukou vypracujeme hladké, tuhé a lesklé těsto. Připraveným těstem naplníme ořechové formičky, neplníme je vrchovatě. Do středu dáme jen málo těsta a ponecháme důlek, abychom je mohli naplnit. Formičky s těstem poskládáme na plech a vložíme do předehřáté trouby. Při 160 stupních pečeme do růžova 10 - 11 minut. Po vytažení z trouby, necháme minutu odpočinout a potom ještě teplé ořechy vyklopíme z formiček. Necháme vychladnout.
  • 3
    Vychlazenou a ochucenou smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku. Naplníme ji do důlků poloviny upečených ořechů a zaklopíme druhou půlkou. Necháme v lednici zatuhnout, posypeme zbylým moučkovým cukrem a naaranžujeme na talíř.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.