Jednoduchý recept

Vánoční plněné ořechy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 41 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 11 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 56620

Ingredience

Na krém
200 g Pralinky
250 g Smetana 33% (šlehačka)
Na těsto
250 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
420 g Mouka pšeničná hladká T 650
320 g Máslo čerstvé
200 g Ořechy vlašské

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 653 kcal
Kilojoule 2 731kJ
18% Sacharidy 64 g
56% Tuky 42 g
3% Sodík 56 mg
13% Bílkoviny 7 g

Vánoční plněné ořechy postup přípravy receptu:

1

V kastrůlku zahřejeme smetanu, před bodem varu ji ihned stáhneme ze sporáku a vmícháme do ní rumové pralinky. Metlou mícháme tak dlouho, až se pralinky rozpustí a vznikne hladký krém. Odložíme ho do lednice, kde ho necháme chladit přes noc.

2

Pomleté ořechy dáme do misky, přisypeme prosátou mouku, na kousky nakrájené máslo, vanilkový cukr a 230 g moučkového cukru. Rukou vypracujeme hladké, tuhé a lesklé těsto. Připraveným těstem naplníme ořechové formičky, neplníme je vrchovatě. Do středu dáme jen málo těsta a ponecháme důlek, abychom je mohli naplnit. Formičky s těstem poskládáme na plech a vložíme do předehřáté trouby. Při 160 stupních pečeme do růžova 10 - 11 minut. Po vytažení z trouby, necháme minutu odpočinout a potom ještě teplé ořechy vyklopíme z formiček. Necháme vychladnout.

3

Vychlazenou a ochucenou smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku. Naplníme ji do důlků poloviny upečených ořechů a zaklopíme druhou půlkou. Necháme v lednici zatuhnout, posypeme zbylým moučkovým cukrem a naaranžujeme na talíř.

Poznámka

Vhodné vánoční cukroví. V návodu není započtena doba chlazení krému (celou noc).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept