Recept

Zeleninová polévka s francouzským máslem

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 56625

Ingredience

2 ks Brambory
1 l Hovězí vývar základní
4 polévková lžíce Hrášek mražený
4 ks Karotka
300 g Květák
3 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Francouzské máslo
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 259 kcal
Kilojoule 1 082kJ
6% Sacharidy 22 g
20% Tuky 15 g
42% Sodík 843 mg
20% Bílkoviny 11 g

Zeleninová polévka s francouzským máslem postup přípravy receptu:

1

Očistíme a omyjeme květák, karotku i brambory. Květák rozdělíme na růžičky, karotku pokrájíme na kolečka a oloupané brambory krájíme na kostičky. Petrželku kudrnku omyjeme, drobně rozkrájíme.

2

V hrnci přivedeme k varu čistý hovězí vývar, přidáme všechnu zeleninu a pomalu vaříme 5 - 7 minut. Polévku dochutíme solí a pepřem. V misce vymícháme máslo s hladkou moukou, poté je postupně po troškách přidáváme do polévky a vaříme dalších 5 minut. Přisypeme zelený mražený hrášek, vaříme další 4 minuty. V misce vyšleháme smetanu se žloutkem, vlijeme do polévky a necháme přejít varem. Přimícháme petrželku a servírujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé. K zeleninové polévce podáváme sýrové tyčinky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept