Pikantní sledě v rajčatové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní sledě v rajčatové omáčce
Pikantní sledě v rajčatové omáčce
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 56644 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Protlak rajčatový sterilovaný |
2 ks | Sleď čerstvý |
2 špetka | Sůl |
Na ozdobu | |
---|---|
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
4 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
1 ks | Salát kadeřavý |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 70,0mg |
Draslík | 517,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Protlak rajčatový sterilovaný, Sůl, Kopr čerstvý, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sleď čerstvý, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Salát kadeřavý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pikantní sledě v rajčatové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé sledě očistíme, rozřízneme od řitního otvoru k hlavě a vyjmeme vnitřnosti. Odřežeme hlavy, ploutve i ocasy, rozřežeme je podélně okolo páteře, kterou odstraníme. Sledě dobře promyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na 4 - 5 cm velké špalíčky, poklademe vedle sebe do pekáčku. |
2 | Cibule očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. V misce vymícháme rajčatový protlak s olejem, cukrem, solí, octem a čerstvě pomletým pepřem. |
3 | Špalíčky sleďů posypeme nakrájenou cibulí, zalijeme ochuceným protlakem. Pekáček zakryjeme poklicí a dáme do trouby, předem vyhřáté na 180°C. Ryby dusíme pozvolna asi 35 - 40 minut do měkka. |
4 | Mezitím omyjeme listy hlávkového salátu a rajčata. Rajčata nakrájíme na osminky, posypeme pepřem a solí. Snítky petrželové natě a kopru omyjeme, vodu setřepeme. |
5 | Hotové sledě necháme vychladnout, poté je rozdělíme na talíře. Obložíme listy salátu, nakrájenými rajčaty, ozdobíme snítkami kopru, petrželky a servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme studené.