Recept

Krůta po albánsku s rýžovou nádivkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 205 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 170 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 56647

Ingredience

3 ks Cibule
3500 g Krůta
80 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
500 g Rýže loupaná
7 kávová lžička Solamyl
200 g Sádlo škvařené
2 polévková lžíce Sůl
300 g Uzené maso vařené
3 ks Vejce slepičí
2,2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 865 kcal
Kilojoule 3 618kJ
10% Sacharidy 37 g
57% Tuky 43 g
27% Sodík 543 mg
133% Bílkoviny 75 g

Krůta po albánsku s rýžovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Přebranou rýži vypereme ve vlažné vodě. V hrnci přivedeme k varu větší množství osolené vody, přidáme rýži, vaříme 15 minut, scedíme a propláchneme studenou vodou.

2

V kastrolku na másle osmahneme na drobno pokrájenou cibuli, přidáme rýži, sekanou petrželku a nakrájené uzené maso, osolíme, opepříme, nakonec mimo plotnu vmícháme vejce a 6 lžiček Solamylu.

3

Krůtu (přibližně 3,5 kg) zbavíme křídel, vytáhneme kostice ze stehen, očistíme a naplníme rýžovou nádivkou. Krůtu zašijeme bílou režnou nití, poté převážeme a stáhneme, aby se okraje nevysušily. Osolíme, přelijeme rozpuštěným sádlem a pečeme bez podlévání vodou ve středně rozehřáté troubě cca 2,5 hodiny.

4

Upečenou krůtu přendáme do jiné nádoby, šťávu v pekáči vysmahneme na tuk, zalijeme 200 ml vody, přivedeme do mírného varua a nožem oškrábeme přípečky na stranách pekáče. Přidáme ve lžíci vody rozmíchanou lžičku Solamylu, chvilku povaříme a tím šťávu slabě zahustíme.

5

Z krůty odstraníme nitě, nasekáme ji na porce, rozložíme na talíř, podlijeme šťávou a obložíme nakrájenou rýžovou nádivkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept