Korsická krůtí prsa Alfudo
70 min.
Ingredience
- 3litryVoda pitná
 - 1lžíceSůl
 - 3kusyRajčata
 - 200gramůNudle domácí
 - 2kusyCibule
 - 150gramůSýr Gouda 45%
 - 3kusyVaječný žloutek slepičí
 - 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
 - 500gramůKrůtí prsa
 - 180gramůMáslo čerstvé
 
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
717 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
55 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Litr osolené vody přivedeme k varu, vložíme krůtí prsa a uvaříme do měkka, vařená nakrájíme přes vlákna na plátky.
 - 2Rajčata spaříme, oloupeme, překrojíme, vymačkáme, pokrájíme a osolíme.
 - 3Nudle uvaříme ve slané vodě, scedíme a necháme okapat.
 - 4Oloupané cibule krájíme na drobno, nastrouháme sýr a rozpustíme 150 g másla.
 - 5V misce smícháme nudle s rajčaty, polovinou strouhaného sýra, polovinou rozpuštěného másla, cibulí a žloutky.
 - 6Zapékací misku (vymazanou 30 g másla) poklademe vrstvu nudlové směsi, poté plátky uvařeného masa. Několikrát postup opakujeme, končíme vrstvou nudlí. Posypeme druhou polovinou strouhaného sýra, zalijeme smetanou a pokapeme zbylým rozpuštěným máslem.
 - 7Ve středně vyhřáté troubě krátce zapečeme. Podáváme bez přílohy v nádobě, v níž jsme pokrm pekli.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.