Paela Valenciána - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paela Valenciána
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56655 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
2 ks | Cibule |
800 g | Krůtí stehna |
80 g | Máslo čerstvé |
120 g | Olej olivový |
3 ks | Paprika červená |
3 ks | Rajčata |
300 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Šafrán |
1 polévková lžíce | Sůl |
80 g | Sýr Parmezán |
0,7 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 179,6mg |
Draslík | 953,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 78,5mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibule, Krůtí stehna, Paprika červená, Rajčata, Rýže loupaná, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Paela Valenciána postup přípravy receptu:
1 | Vykostěná krůtí stehna nakrájíme na kostky. |
2 | Ve větším rendlíku na rozpáleném oleji do růžova zasmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme kostičky masa, sůl, chilli, šafrán, zalijeme vodou a dusíme do měkka. |
3 | Papriky zbavíme zrníček a stopek, rozkrájíme na proužky. Rajčata spaříme, oloupeme, překrojíme, vymačkáme a pokrájíme. |
4 | Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme papriky s rajčaty, osolíme a opečeme. |
5 | Přebranou rýži spaříme, propláchneme studenou vodou, spolu s rajčaty a paprikami přidáme k masu, zalijeme 0,5 l vody, povaříme, přiklopíme pokličkou, dáme na 20 minut dusit do středně vyhřáté trouby. |
6 | Před podáváním rýži načechráme vidličkou. Jednotlivé porce podáváme posypané strouhaným sýrem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.