Recept

Holub nadívaný vaječnou nádivkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 56700

Ingredience

3 ks Holub
80 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Sůl
5 ks Vejce slepičí
200 ml Vývar drůbeží
60 g Šunka uzená

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 971 kcal
Kilojoule 4 061kJ
0% Sacharidy 2 g
22% Tuky 16 g
27% Sodík 538 mg
98% Bílkoviny 55 g

Holub nadívaný vaječnou nádivkou postup přípravy receptu:

1

V pánvi rozpustíme 40 g másla, vložíme na kostičky nakrájenou šunku a zelený hrášek, krátce podusíme, zalijeme rozkvedlanými vejci, osolíme opepříme a za stálého míchání necháme na ohni tak dlouho, až vejce ztuhnou. Potom přimícháme jemně nasekanou petrželovou nať.

2

Vykuchané holuby omyjeme a osušíme. Kůži z volátek podebereme a uvolníme od prsíček tak, aby se zvětšil prostor pro nádivku.

3

Vychladlou nádivku vložíme do sáčku s hladkou trubičkou. Trubičku zasuneme do volete a mačkáním vpravíme nádivku do vzniklého prostoru. Otvory po trubičce zašijeme. Kromě volat naplníme nádivkou i břišní dutiny.

4

Holuby osolíme a svážeme.

5

Na pekáči rozpálíme 60 g másla, do něho prsíčky nahoru položíme holuby a v troubě pečeme cca 30 minut doměkka. Občas poléváme vlastní šťávou, kterou podle potřeby doplňujeme vývarem a potíráme je máslem.

6

Z upečených holubů odstraníme nitě a rozdělíme je na půlky. Podáváme polité vlastní šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept