Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 56707

Ingredience

350 g Brambory
1 kávová lžička Cukr krupice
200 g Hrášek
250 g Květák
5 dl Mléko plnotučné
4 ks Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
1,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
5 dl Voda pitná
100 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 376 kcal
Kilojoule 1 572kJ
11% Sacharidy 41 g
483% Tuky 362 g
17% Sodík 349 mg
24% Bílkoviny 14 g

Finská jarní polévka postup přípravy receptu:

1

Malé jarní brambory oškrábeme, omyjeme a rozkrájíme na na čtvrtky. Květák omyjeme a rozebereme ho na malé růžičky. Malé listy mladého špenátu omyjeme a necháme okapat. Očištěnou a omytou mladou mrkev nakrájíme na kolečka.

2

Do hrnce nalijeme 5 dl vody, přidáme do ní sůl, cukr a přivedeme k varu. V rendlíku si zvlášť přivedeme k varu 5 dl mléka a odstavíme ho poté z plotny. Do hrnce s vodou vložíme brambory, mrkev, květák, hrášek a zeleninu pomalu vaříme 10-15 minut.

3

K měkké zelenině přilijeme svařené horké mléko, přidáme špenát a vaříme necelých 5 minut. Polévku dochutíme rozšlehaným žloutkem, čerstvým máslem a hned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept