Jednoduchý recept

Čokoládové lanýžky v bílé polevě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 56728

Ingredience

90 g Cukr krupice
250 g Máslo čerstvé
250 g Poleva čokoládová
100 g Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
1 ks Vanilkový lusk
250 g Čokoláda hořká
300 g Čokoláda mléčná
Na ozdobení
150 g Poleva čokoládová bílá

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 242 kcal
Kilojoule 1 013kJ
6% Sacharidy 22 g
22% Tuky 17 g
2% Sodík 38 mg
3% Bílkoviny 2 g

Čokoládové lanýžky v bílé polevě postup přípravy receptu:

1

Ve vhodném kastrůlku svaříme smetanu se solí a cukrem. Přidáme vyškrábanou dřeň z vanilkového lusku, chvilku povaříme. Nakonec do směsi přimícháme nahrubo nastrouhanou hořkou a mléčnou čokoládu. Necháme vychladnout při pokojové teplotě.

2

Do vychladlé směsi vložíme na kousky nakrájené změklé máslo a za stálého šlehání metličkou vyšleháme hladkou hmotu. Cukrářský sáček s hladkou trubičkou naplníme připravenou hmotou a na pečící papír nastříkáme kopečky, které necháme v lednici ztuhnout.

3

Ztuhlé kopečky obalíme v rozpuštěné čokoládové polevě, skládáme je na kovovou mřížku, necháme okapat a ztuhnout čokoládu v lednici, anebo volně. Nakonec lanýžky ozdobíme rozpuštěnou bílou čokoládovou polevou a pokládáme je do bílých papírových košíčků.

Poznámka

Vhodné vánoční cukroví.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept