Recept

Telecí knedlíčky - zavářka do polévky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 56734

Ingredience

2 polévková lžíce Cibule
3 špetka Pepř černý mletý
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
1,5 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Sůl mořská
250 g Telecí plec
250 g Vepřová plec
1,5 l Voda pitná
1 stroužek Česnek
50 g Strouhanka

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 231 kcal
Kilojoule 969kJ
2% Sacharidy 5 g
21% Tuky 16 g
25% Sodík 491 mg
29% Bílkoviny 16 g

Telecí knedlíčky - zavářka do polévky postup přípravy receptu:

1

Telecí maso a vepřovou plec omyjeme, nakrájíme na menší kousky a jemně pomeleme na masovém strojku. Očištěnou cibuli nastrouháme a stroužek česneku prolisujeme.

2

Mleté maso v míse smícháme s čerstvou strouhankou, cibulí, česnekem, smetanou, solí a čerstvě pomletým pepřem. Lžičkou vykrojíme malé hromádky ze kterých utvoříme malé kulaté knedlíčky. Knedlíčky použijeme jako zavářku do polévky. Vaříme je pouze 3-5 minut, podle velikosti, ve vodě osolené mořskou solí.

Poznámka

Knedlíčky s telecím masem podáváme v polévkách ze zelí nebo kapusty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept