Báč z brambor - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Báč z brambor
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 5674 |
Ingredience
3 ks | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
1 kostka | Droždí |
1 špetka | Majoránka |
0,5 l | Mléko polotučné |
0,5 kg | Mouka pšeničná hrubá |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 76,6mg |
Draslík | 546,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 72,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Droždí, Majoránka, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Báč z brambor postup přípravy receptu:
1 | Nastrouháme brambory a 0.5l vřelého mléka spaříme. |
2 | Do vlažné hmoty přidáme droždí, mouku a ostatní přísady. Zpracujeme středně husté těsto a necháme vykynout. |
3 | Poté nalijeme na plech, necháme dokynout, pokapeme olejem a vložíme do předehřáté trouby na 30 minut. |