Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 56747

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
80 g Mouka polohrubá
50 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
2,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 217 kcal
Kilojoule 906kJ
5% Sacharidy 19 g
18% Tuky 13 g
7% Sodík 140 mg
11% Bílkoviny 6 g

Noky z jíšky postup přípravy receptu:

1

V hlubší pánvi si rozpustíme máslo, přidáme polohrubou mouku a osmažíme si světlou jíšku. Postupně k jíšce budeme přilévat studenou vodu a metličkou jíšku šleháme do hladka. Utvoříme si tak celistvou hrudku. Když se nám těsto nebude lepit na stěny pánve, odstavíme ji z plotny a těsto ještě 10-12 minut zpracováváme vařečkou.

2

Poté postupně do těsta vmícháme cukr, sůl a vejce. Z připraveného těsta vykrajujeme lžičkou noky, které zavařujeme do polévek. Vaříme je přibližně 3-4 minuty. Jakmile vyplavou napovrch, jsou uvařené.

Poznámka

Noky můžeme vařit v mírně osolené vodě. Uvařené vyjmeme sítem, propláchneme pod studenou vodou a podáváme je jako přílohu k masitým pokrmům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept