Noky z jíšky

30 min.
Dánsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
740 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hlubší pánvi si rozpustíme máslo, přidáme polohrubou mouku a osmažíme si světlou jíšku. Postupně k jíšce budeme přilévat studenou vodu a metličkou jíšku šleháme do hladka. Utvoříme si tak celistvou hrudku. Když se nám těsto nebude lepit na stěny pánve, odstavíme ji z plotny a těsto ještě 10-12 minut zpracováváme vařečkou.
  • 2
    Poté postupně do těsta vmícháme cukr, sůl a vejce. Z připraveného těsta vykrajujeme lžičkou noky, které zavařujeme do polévek. Vaříme je přibližně 3-4 minuty. Jakmile vyplavou napovrch, jsou uvařené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.