Recept

Dánská hedvábná kaše

  • Dánsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 56752

Ingredience

3 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Cukr skořicový
12 dl Malinová šťáva
7 dl Mléko plnotučné
250 g Mouka polohrubá
150 g Máslo čerstvé
5 dl Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 771 kcal
Kilojoule 3 227kJ
18% Sacharidy 64 g
71% Tuky 53 g
4% Sodík 78 mg
19% Bílkoviny 11 g

Dánská hedvábná kaše postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozehřejeme 150 g másla, přidáme 250 g polohrubé mouky a usmažíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme 7 dl mléka a 7,5 dl smetany. Přidáme 2 špetky soli. Jíšku metličkou rozšleháme do hladka a povaříme ji za stálého míchání při mírné teplotě 10 - 15 minut. Kaši podle chuti osladíme.

2

Hedvábnou kaši rozdělíme na talíře, posypeme skořicovým cukrem, přelijeme malinovou šťávou (sirupem) a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept