Bílá čokoládová pěna s pomeranči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílá čokoládová pěna s pomeranči
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56765 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
70 g | Cukr krupice |
1 dl | Likér pomerančový |
4 ks | Pomeranče |
50 ml | Vodka |
Na pěnu | |
---|---|
250 g | Čokoláda bílá |
100 g | Čokoláda hořká |
20 g | Cukr vanilka |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 47,2mg |
Draslík | 334,8mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Pomeranče, Vodka, Čokoláda hořká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér pomerančový, Čokoláda bílá, Cukr vanilka, Smetana 33% (šlehačka), Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bílá čokoládová pěna s pomeranči postup přípravy receptu:
1 | Pomeranče oloupeme, odstraníme bílou dužinu, rozdělíme na jednotlivé měsíčky, nakrájíme na menší kousky a dáme do vhodné nádoby. Posypeme cukrem, zalijeme vodkou a pomerančovým likérem. Vše promícháme, vložíme do lednice na celou noc odležet. |
2 | Do smetany v kastrůlku přisypeme vanilkový cukr, vyškrábaná semínka z vanilkového lusku, za stálého míchání přivedeme k varu. Poté odstavíme a přidáme na malé kousky pokrájenou čokoládu. Mícháme až do rozpuštění čokolády, kastrůlek přiklopíme, vložíme na ceelou noc do lednice. Poté smetanu vyšleháme na hladkou pěnu, do které přidáme na hrubém struhadle nastrouhanou tmavou čokoládu (70 g), důkladně promícháme. |
3 | Odležené pomeranče ve vodce rozdělíme do skleněných pohárů, na ně dáme připravenou čokoládovou pěnu. Nakonec povrch poháru ozdobíme zbylou hrubě nastrouhanou hořkou čokoládou a polijeme šťávou, ve které byly namočené pomeranče. |
Poznámka
Podáváme jako studený dezert. v návodu na přípravu není uvedená doba odležení (celou noc).