Bílá čokoládová pěna s pomeranči

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 4kusyPomeranče
    • 70gramůCukr krupice
    • 1decilitrLikér pomerančový
    • 50mililitrůVodka
  • Na pěnu
    • 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
    • 20gramůCukr vanilka
    • 1kusVanilkový lusk
    • 250gramůČokoláda bílá
    • 100gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
647 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
32 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
12 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pomeranče oloupeme, odstraníme bílou dužinu, rozdělíme na jednotlivé měsíčky, nakrájíme na menší kousky a dáme do vhodné nádoby. Posypeme cukrem, zalijeme vodkou a pomerančovým likérem. Vše promícháme, vložíme do lednice na celou noc odležet.
  • 2
    Do smetany v kastrůlku přisypeme vanilkový cukr, vyškrábaná semínka z vanilkového lusku, za stálého míchání přivedeme k varu. Poté odstavíme a přidáme na malé kousky pokrájenou čokoládu. Mícháme až do rozpuštění čokolády, kastrůlek přiklopíme, vložíme na ceelou noc do lednice. Poté smetanu vyšleháme na hladkou pěnu, do které přidáme na hrubém struhadle nastrouhanou tmavou čokoládu (70 g), důkladně promícháme.
  • 3
    Odležené pomeranče ve vodce rozdělíme do skleněných pohárů, na ně dáme připravenou čokoládovou pěnu. Nakonec povrch poháru ozdobíme zbylou hrubě nastrouhanou hořkou čokoládou a polijeme šťávou, ve které byly namočené pomeranče.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.