Jednoduchý recept

Bílá čokoládová pěna s pomeranči

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 56765

Ingredience

70 g Cukr krupice
1 dl Likér pomerančový
4 ks Pomeranče
50 ml Vodka
Na pěnu
20 g Cukr vanilka
250 g Smetana 33% (šlehačka)
1 ks Vanilkový lusk
250 g Čokoláda bílá
100 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 647 kcal
Kilojoule 2 708kJ
20% Sacharidy 73 g
42% Tuky 32 g
2% Sodík 46 mg
9% Bílkoviny 5 g

Bílá čokoládová pěna s pomeranči postup přípravy receptu:

1

Pomeranče oloupeme, odstraníme bílou dužinu, rozdělíme na jednotlivé měsíčky, nakrájíme na menší kousky a dáme do vhodné nádoby. Posypeme cukrem, zalijeme vodkou a pomerančovým likérem. Vše promícháme, vložíme do lednice na celou noc odležet.

2

Do smetany v kastrůlku přisypeme vanilkový cukr, vyškrábaná semínka z vanilkového lusku, za stálého míchání přivedeme k varu. Poté odstavíme a přidáme na malé kousky pokrájenou čokoládu. Mícháme až do rozpuštění čokolády, kastrůlek přiklopíme, vložíme na ceelou noc do lednice. Poté smetanu vyšleháme na hladkou pěnu, do které přidáme na hrubém struhadle nastrouhanou tmavou čokoládu (70 g), důkladně promícháme.

3

Odležené pomeranče ve vodce rozdělíme do skleněných pohárů, na ně dáme připravenou čokoládovou pěnu. Nakonec povrch poháru ozdobíme zbylou hrubě nastrouhanou hořkou čokoládou a polijeme šťávou, ve které byly namočené pomeranče.

Poznámka

Podáváme jako studený dezert. v návodu na přípravu není uvedená doba odležení (celou noc).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept