Roštěnky na pivě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěnky na pivě
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 5677 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
4 plátek | Hovězí roštěnka níz. peč. |
1 polévková lžíce | Jíška instantní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 2,0mg |
Draslík | 40,8mg |
Vláknina | 889,8mg |
Vitamín A | 1,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Jíška instantní, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Roštěnky na pivě postup přípravy receptu:
1 | Naklepeme a na 4 hodiny do oleje naložíme roštěnky. |
2 | Poté je na okrajích nařízneme, osolíme a okořeníme. |
3 | Po obou stranách osmahneme roštěnky na sádle. Vyjmeme je a na výpeku osmahneme nakrájenou cibuli. |
4 | Vrátíme nazpátek roštěnky, podlijeme troškou piva a vody, dusíme doměkka. |
5 | Během dušení maso obracíme a podléváme pivem. |
6 | Když jsou hotové zahustíme tmavou jíškou a podáváme. |