Recept

Finské smažené brambory s vepřovým masem

  • Finsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 56772

Ingredience

1 kg Brambory
2 ks Cibule
5 dl Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Sůl
200 g Vepřová plec
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 440 kcal
Kilojoule 1 842kJ
8% Sacharidy 29 g
42% Tuky 32 g
13% Sodík 255 mg
22% Bílkoviny 12 g

Finské smažené brambory s vepřovým masem postup přípravy receptu:

1

Omyté brambory uvaříme v 1,5 litru vody do měkka. Poté je scedíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očištěné cibule pokrájíme na tenké plátky, vepřovou plec rozkrájíme na kostičky. Brambory, cibuli a maso dáme do mísy, dobře promícháme. V hlubší pánvi nebo hrnci rozpálíme na správnou teplotu větší množství oleje. Po menších částech (čtvrtináche) vložíme do síta bramborovou směs s masem a cibulí, smažíme v rozpáleném oleji do zlatova. Ochutíme solí, pepřem, necháme okapat a ihned podáváme jako přílohu k rybám, zelenině nebo masu.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept