Finské smažené brambory s vepřovým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Finské smažené brambory s vepřovým masem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 56772 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kg | Brambory |
2 ks | Cibule |
5 dl | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
200 g | Vepřová plec |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 28,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 3,2mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,0mg |
Vitamín E | 9,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Olej slunečnicový, Sůl, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Finské smažené brambory s vepřovým masem postup přípravy receptu:
1 | Omyté brambory uvaříme v 1,5 litru vody do měkka. Poté je scedíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očištěné cibule pokrájíme na tenké plátky, vepřovou plec rozkrájíme na kostičky. |
2 | Brambory, cibuli a maso dáme do mísy, dobře promícháme. |
3 | V hlubší pánvi nebo hrnci rozpálíme na správnou teplotu větší množství oleje. Po menších částech (čtvrtináche) vložíme do síta bramborovou směs s masem a cibulí, smažíme v rozpáleném oleji do zlatova. Ochutíme solí, pepřem, necháme okapat a ihned podáváme jako přílohu k rybám, zelenině nebo masu. |