Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 56774
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Brambory vařené
1 ks Cibule
30 g Mouka pšeničná hladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
80 g Sádlo škvařené
80 g Salám měkký
2 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
200 ml Voda pitná
600 g Hovězí roštěnka vys. peč.
40 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 764 kcal
Kilojoule 3 198kJ
5% Sacharidy 19 g
73% Tuky 55 g
39% Sodík 774 mg
89% Bílkoviny 50 g

Bavorské roštěnky postup přípravy receptu:

1

Uvařené brambory nakrájíme na kostičky, přidáme na nudličky pokrájený salám, vejce, sekanou petrželku, osolíme, opepříme a promícháme.

2

Vysoký roštěnec opláchneme, očistíme, odstraníme přebytečný tuk a silnou šlachovitou blánu. Připravené maso pokrájíme přes vlákno na 4 plátky silné 1,5 - 2 cm, o hmotnosti cca 120 - 150 g. Okraje roštěnek několikrát nařízneme, aby se maso při pečení nekroutilo, na navlhčeném prkénku silně naklepeme paličkou, osolíme a opepříme.

3

Na plátky masa navrstvíme připravenou směs, svineme je a převážeme bílou nití.

4

Závitky ze všech stran rychle opečeme v kastrolu s rozpáleným sádlem. Vyjmeme, do tuku dáme zpěnit nadrobno rozkrájenou cibuli, po chvíli zasypeme hladkou moukou. Za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku, zalijeme vodou a rozmícháme.

5

Závitky vrátíme do kastrolu, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka v troubě, rozehřáté na 165°C.

6

Závitky vyjmeme, zbavíme nití, upravíme na talíře a přelijeme omáčkou, kterou jsme zjemnili máslem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept