Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 56776

Ingredience

1 ks Cibule
0 g Hovězí roštěnka vys. peč.
5 polévková lžíce Kečup
40 g Mouka pšeničná hladká
40 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
80 g Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Sýr Parmezán
2 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
150 g Špagety
60 g Šunka parmská

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 888 kcal
Kilojoule 3 715kJ
12% Sacharidy 44 g
71% Tuky 54 g
34% Sodík 674 mg
100% Bílkoviny 56 g

Milánské roštěnky postup přípravy receptu:

1

V osolené vodě se lžící olivového oleje uvaříme špagety. Propláchneme je studenou vodou, překrájíme a smícháme s nakrájenou šunkou, solí, pepřem, sýrem a vejcem.

2

Z očištěného vysokého roštěnce odstraníme přebytečný tuk a silnou šlachovitou blánu. Připravené maso rozkrájíme přes vlákno na 4 plátky, silné 1,5 až 2 cm, o hmotnosti cca 130 - 150 g. Okraje roštěnek několikrát nařízneme, aby se maso při pečení nekroutilo, na navlhčeném prkénku je silně naklepeme paličkou, osolíme a opepříme.

3

Roštěnky naplníme připravenou směsí, svineme je a převážeme bílou nití.

4

Závitky ze všech stran rychle opečeme v kastrolu s rozpáleným olejem. Vyjmeme, do tuku dáme zpěnit nadrobno rozkrájenou cibuli, kterou po chvíli zasypeme hladkou moukou. Za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme ji 200 ml vody a rozmícháme.

5

Závitky vrátíme do kastrolu, přikryjeme pokličkou a dusíme v troubě do měkka.

6

Poté závitky vyjmeme, zbavíme nití, upravíme na talíře a přelijeme omáčkou, do níž jsme přidali kečup a zjemnili ji máslem.

7

Podáváme bez přílohy.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept