Recept

Norská rybí vařená směs

  • Norsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 56777

Ingredience

500 g Brambory vařené
1 kávová lžička Citronová šťáva
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 špetka Muškátový oříšek
60 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 dl Smetana 12% (konzumní)
0,5 polévková lžíce Sůl
500 g Tuňák vařený

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 517 kcal
Kilojoule 2 163kJ
8% Sacharidy 30 g
35% Tuky 27 g
50% Sodík 1 g
69% Bílkoviny 39 g

Norská rybí vařená směs postup přípravy receptu:

1

Maso z vařeného vykostěného tuňáka pokrájíme na kousky. Oloupané vařené brambory (z předešlého dne) pokrájíme na kostičky.

2

V hluboké pánvi (nebo hrnci) rozpustíme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Postupně do ní za stálého míchání přiléváme smetanu a pomalu povaříme asi 10 - 15 minut. Přidáme maso z tuňáka, brambory, sůl, pepř, muškátový oříšek, citrónovou šťávu, dobře promícháme a krátce (asi 1 - 2 minuty) provaříme. Hned horkou rybí směs dáme na talíře a servírujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Podáváme s vařenými bramborami. Místo tuňáka můžeme použít i jiné vařené nebo dušené mořské ryby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept