Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 56778

Ingredience

800 g Filé rybí
1 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
1,5 l Mléko plnotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Sůl
Na vytření zapékací mísy
60 g Máslo čerstvé
Vodní lázeň
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 727 kcal
Kilojoule 3 043kJ
6% Sacharidy 22 g
63% Tuky 48 g
13% Sodík 266 mg
171% Bílkoviny 96 g

Norský rybí nákyp postup přípravy receptu:

1

Rybí filé (omyté a vykostěné) pomeleme dvakrát až třikrát na masovém strojku a vložíme do mísy. Přidáme hladkou mouku, škrobovou moučku Maizenu, rozpuštěné vlahé máslo, sůl, pepř a drcený kmín. Směs promícáme, za stálého šlehání postupně přilijeme 1,5 litru mléka. Vyšlehanou směs vložíme do zapékací mísy, kterou jsme vytřeli máslem (60 g).

2

Zapékací mísu "posadíme" do většího pekáče, do kterého jsme nalili 1 - 2 litry horké vody.

3

Nákyp pečeme v předehřáté troubě na 180°C (ve vodní lázni) přibližně 40 - 50 minut do zlatova. Hned podáváme jako hlavní jídlo.

Poznámka

Servírujeme teplé. Rybí nákyp přelejeme žampiónovou omáčkou, jako přílohu podáváme vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept