Recept

Rýžový pilaf pro alergiky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 56801

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 polévková lžíce Brusinky sušené
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Olej kukuřičný
3 polévková lžíce Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
3 polévková lžíce Rozinky tmavé
225 g Rýže Basmati
115 g Rýže indiánská
1 špetka Sůl
50 g Tymián čerstvý
1 l Vývar zeleninový
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 327 kcal
Kilojoule 1 368kJ
14% Sacharidy 49 g
15% Tuky 12 g
41% Sodík 826 mg
17% Bílkoviny 10 g

Rýžový pilaf pro alergiky postup přípravy receptu:

1

Do většího hrnce vlijeme 300 ml vývaru, počkáme, dokud nezačne vřít a poté do něj vsypeme divokou rýži. Zakryjeme hrnec poklicí, ztlumíme teplotu a vaříme 50 minut, než rýže změkne a vsákne tekutinu.

2

Oloupeme cibuli a česnek a nasekáme nadrobno. V pánvi si zahřejeme olej. Vhodíme na něj cibuli, česnek, pokrájený celer a smažíme, dokud vše nezměkne, nesmí ale zhnědnout, tedy asi 3 minuty.

3

Do pánve přidáme rýži basmati a mícháme, aby se všechna zrníčka obalila v tuku. Přidáme lístky tymiánu a zalijeme zbytkem vývaru. Ztlumíme teplotu, vložíme bobkový list, přidáme rozinky, brusinky, sůl a pepř. Zakryjeme a necháme probublávat, dokud rýže nevsákne všechnu tekutinu. To potrvá asi 12 minut. Poté pánev odstavíme.

4

Jakmile se dovaří divoká rýže, vložíme ji k rýži basmati a přidáme nasekanou petrželovou nať a semena pinie. Promícháme a podáváme.

Poznámka

Recept je určen pro alergiky na mléko, vejce, lepek a ořechy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept