Jednoduchý recept

Uzená ryba na finský způsob

  • Finsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 56808

Ingredience

3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Sůl
1,5 kg Tuňák obecný

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 549 kcal
Kilojoule 2 295kJ
0% Sacharidy 0 g
26% Tuky 19 g
32% Sodík 631 mg
156% Bílkoviny 87 g

Uzená ryba na finský způsob postup přípravy receptu:

1

Tučnou mořskou rybu nebo filety z ryb (např. tuňák, losos, kapr, úhoř, aj.) vykucháme, omyjeme, odřízneme hlavu, ploutve i ocas. Rozřežeme ji na "podkovy", osolíme každý kousek a dobře zabalíme do pergamenového papíru, který potřeme olejem. Poté rybu ještě zabalíme do 3 - 4 archů silného balícího papíru (bez potisku). Zabalenou rybu vložíme do horkého popela a necháme balící papír pomalu doutnat. Když doutnání prostoupí až k pergamenovému papíru, vybereme opatrně rybu z popela, rozbalíme a podáváme na papírových táckách.

Poznámka

Toto je vhodná úprava na výlet do přírody. Jako příloha se hodí pečené brambory z popela.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept