Rýžový nákyp pro alergiky

130 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
4 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
817 mg
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předehřejeme troubu na 160°C.
  • 2
    Do pekáčku vložíme margarín a zahřejeme. Přidáme cukr, promícháme, doložíme rýži a opět zamícháme, aby se zrníčka obalila směsí tuku a cukru.
  • 3
    Vanilkový lusk rozkrojíme a vyjmeme semínka. Vložíme je do mléka a promícháme. Mlékem zalijeme rýži s cukrem a dobře promícháme, aby se rozmělnily žmolky.
  • 4
    Přidáme špetku soli a smetanu, směs přivedeme k varu. Vyjmeme vanilkový lusk a pekáček vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 120 minut, dokud se nevytvoří krémovitý nákyp. Promícháme nejprve po 30 minutách, poté po 60 minutách, následně podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.