Rýžový nákyp pro alergiky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový nákyp pro alergiky
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 56809 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
75 g | Cukr krystal |
15 g | Margarín |
500 ml | Mléko rýžové |
500 ml | Mléko sójové |
100 g | Rýže loupaná |
150 ml | Smetana sójová |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 69,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 333,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Mléko rýžové, Rýže loupaná, Smetana sójová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Margarín, Mléko sójové, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rýžový nákyp pro alergiky postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme troubu na 160°C. |
2 | Do pekáčku vložíme margarín a zahřejeme. Přidáme cukr, promícháme, doložíme rýži a opět zamícháme, aby se zrníčka obalila směsí tuku a cukru. |
3 | Vanilkový lusk rozkrojíme a vyjmeme semínka. Vložíme je do mléka a promícháme. Mlékem zalijeme rýži s cukrem a dobře promícháme, aby se rozmělnily žmolky. |
4 | Přidáme špetku soli a smetanu, směs přivedeme k varu. Vyjmeme vanilkový lusk a pekáček vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 120 minut, dokud se nevytvoří krémovitý nákyp. Promícháme nejprve po 30 minutách, poté po 60 minutách, následně podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Recept je určen pro alergiky na mléko, vejce, ořechy a lepek.