Recept

Rýžový nákyp pro alergiky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 56809

Ingredience

75 g Cukr krystal
15 g Margarín
500 ml Mléko rýžové
500 ml Mléko sójové
100 g Rýže loupaná
150 ml Smetana sójová
1 špetka Sůl
1 ks Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 208 kcal
Kilojoule 869kJ
11% Sacharidy 38 g
5% Tuky 4 g
5% Sodík 105 mg
8% Bílkoviny 5 g

Rýžový nákyp pro alergiky postup přípravy receptu:

1

Předehřejeme troubu na 160°C.

2

Do pekáčku vložíme margarín a zahřejeme. Přidáme cukr, promícháme, doložíme rýži a opět zamícháme, aby se zrníčka obalila směsí tuku a cukru.

3

Vanilkový lusk rozkrojíme a vyjmeme semínka. Vložíme je do mléka a promícháme. Mlékem zalijeme rýži s cukrem a dobře promícháme, aby se rozmělnily žmolky.

4

Přidáme špetku soli a smetanu, směs přivedeme k varu. Vyjmeme vanilkový lusk a pekáček vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 120 minut, dokud se nevytvoří krémovitý nákyp. Promícháme nejprve po 30 minutách, poté po 60 minutách, následně podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Recept je určen pro alergiky na mléko, vejce, ořechy a lepek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept