Recept

Zapékaný tuňák s rýží

  • Norsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 56814

Ingredience

200 g Rýže dušená
600 g Tuňák vařený
Zálivka
2 ks Cibule lahůdková
1 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř bílý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
Na posypání a zalití
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Strouhanka

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 577 kcal
Kilojoule 2 412kJ
5% Sacharidy 18 g
47% Tuky 35 g
39% Sodík 780 mg
78% Bílkoviny 44 g

Zapékaný tuňák s rýží postup přípravy receptu:

1

V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Mírně vychladlou poté zředíme smetanou, ochutíme cukrem, solí, pepřem a rajčatovým protlakem. Směs dobře vyšleháme, abyse netvořily hrudky a pomalu, za častého míchání, povaříme 10 minut.

2

Maso z vařeného tuňák vykostíme a pokrájíme na kousky. Petrželovou nať i lahůdkovou cibulku omyjeme a drobně rozkrájíme.

3

Pekáček vytřeme máslem, do něj poklademe střídavě několik (3 - 5) vrstev dušené rýže a masa z tuňáka. Každou vrstvu posypeme petrželkou a cibulkou, vrstvy zakončíme rýží. Povrch přelijeme smetanovou jíškou, posypeme strouhankou a pokapeme máslem.

4

Pekáček s tuňákem a rýží vložíme do trouby, vyhřáté na 200°C. Pečeme do zlatova 25 - 35 minut. Tuňáka s rýží rozdělíme na porce a servírujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Jako přílohu podáváme salát z čerstvé zeleniny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept