Jogurtový chléb domácí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jogurtový chléb domácí
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 56815 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
Příprava pečení | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
6 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Těsto | |
2 polévková lžíce | Cukr krystal |
450 g | Jogurt bílý |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g | Mouka žitná celozrnná |
1 kávová lžička | Soda jedlá |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 26,9mg |
Draslík | 263,4mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 3,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Kypřicí prášek do pečiva, Soda jedlá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Jogurt bílý, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka žitná celozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jogurtový chléb domácí postup přípravy receptu:
1 | Příprava pečení: Pečící plech vymažeme lžící másla a vysypeme 2 lžícemi mouky, Na pomoučení válu odložíme 4 lžíce mouky a troubu připravíme k předehřátí na 190 °C. |
2 | Těsto: V hlubší míse smícháme oba druhy mouky, jedlou sodu, cukr a lžičku soli. V bílém jogurtu rozšleháme jedno celé vejce a spolu s moučnou směsí vypracujeme hladké těsto,které by mělo být vláčné. Na pomoučeném válu z důkladně prohněteného těsta vypracujeme bochník kulatého tvaru, který nařízneme nožem do tvaru kříže, aby se těsto lépe propeklo. Připravený chléb přemístíme na připravený plech a pečeme ve vyhřáté troubě asi 40 minut do zlatohněda. |
3 | Hotový domácí chléb necháme vychladnout na děrované podložce, aby z něj rovnoměrně vycházela pára. Tento domácí chléb servírujeme studený, rozkrájený na krajíce, buď jako slanou delikatesu, nebo jako obyčejný chléb k zeleninovým, sýrovým nebo masitým pokrmům. |
Poznámka
Do těsta můžeme přidat 13 g rozinek, chléb získá jinou příchuť.
Skvělé