Brioškový chléb s rajčaty a bazalkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 206 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brioškový chléb s rajčaty a bazalkou
Celkový čas: | 206 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 6 minut |
Doba vaření: | 200 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 56824 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
20 g | Bazalka sušená |
25 g | Chlebový kvásek |
40 ml | Med včelí |
400 ml | Mléko polotučné |
650 g | Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická |
80 ml | Olej olivový |
4 g | Pepř černý mletý |
40 ml | Protlak rajčatový |
5 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 88,5mg |
Draslík | 152,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bazalka sušená, Mléko polotučné, Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Chlebový kvásek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Brioškový chléb s rajčaty a bazalkou postup přípravy receptu:
1 | V míse ušleháme vejce do pěny, přilijeme olej, mléko a med, přidáme sůl, rajský protlak, mouku, pepř a bazalku. Vmícháme kvásek a těsto přendáme do nádoby domácí pekárny. Nastavíme program na celozrnný chléb a necháme péct. |