Jednoduchý recept

Tvarohové taštičky s ořechovou náplní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 56826

Ingredience

Na těsto
100 g Cukr krupice
0,5 kostka Droždí
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
300 g Mouka polohrubá
80 ml Olej slunečnicový
80 ml Olej z vlašských ořechů
0,5 špetka Sůl
200 g Tvaroh měkký - nízkotučný
2 ks Vejce slepičí
Na náplň
40 g Cukr vanilka
1 polévková lžíce Med včelí
2 dl Mléko plnotučné
100 g Ořechy vlašské
150 g Tvaroh měkký - nízkotučný
Na ozdobení
50 g Cukr moučkový
300 g Jahody zahradní

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 772 kcal
Kilojoule 3 232kJ
23% Sacharidy 82 g
57% Tuky 43 g
18% Sodík 367 mg
35% Bílkoviny 20 g

Tvarohové taštičky s ořechovou náplní postup přípravy receptu:

1

Tvaroh dáme do misky, přidáme cukr, rozklepneme vejce, osolíme, vlijeme olej. Vše dobře promícháme, přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, na mouku drobně rozdrobíme droždí. Ze surovin vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které necháme v teple 15 minut vykynout.

2

Do vhodné nádoby dáme tvaroh na náplň, smícháme s vanilkovým cukrem. Do studeného mléka v kastrůlku přidáme med, přisypeme pomleté ořechy a povaříme do rozpuštění medu. Necháme vychladnout, smícháme s připraveným tvarohem.

3

Vykynuté těsto dáme na moukou vysypaný vál, rozválíme ho na velký plát, silný 4-5 mm. Skleničkou vytlačíme kolečka, do středu každého položíme 1 lžíci ořechové náplně. Konce těsta důkladně slepíme k sobě do vějíře.

4

Taštičky skládáme je na olejem vymazaný plech, který vložíme do předehřáté trouby. Při teplotě 180°C pečeme 15-20 minut. Upečené necháme mírně vychladnout na plechu, potom je rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci posypeme moučkovým cukrem, talíře ozdobíme čerstvými jahody a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako teplý, ale také studený dezert, anebo sladký předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept