Lahodný vařený losos - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lahodný vařený losos
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 56828 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
Rybí várka | |
---|---|
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
4 ks | Losos - filety |
1 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Nové koření celé |
3 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Křenová smetana | |
2 polévková lžíce | Křen |
2,5 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 188,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Bobkový list, Cibule, Losos - filety, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná, Křen, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lahodný vařený losos postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme 1 l vody. Přidáme bobkový list, celý pepř, nové koření a očištěnou cibuli, kterou nakrajíme na čtvrtky, 1 očištěnou omytou mrkev pokrájenou na kolečka, sůl a ocet. Vše přivedeme k varu a pomalu vaříme 15 minut. |
2 | Poté omyté filety z čerstvého lososa vložíme do vroucí várky, ihned zmírníme teplotu a velmi pomalu necháme lososa táhnout 15-20 minut. |
3 | Mezitím si oloupeme a omyjeme křen a jemně ho nastrouháme. V misce si vyšleháme metličkou hustou zakysanou smetanu se solí a přimícháme do ní křen. Snítky kopru omyjeme a odložíme. |
4 | Uvařeného lososa vyjmeme, necháme vystydnout, dáme na talíře, ozdobíme koprem, přidáme k němu kopečky křenové smetany a podáváme. |