Pažitkové houstičky ze sýrového těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pažitkové houstičky ze sýrového těsta
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 56833 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
Příprava pečení | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Těsto | |
60 g | Gouda |
1 kávová lžička | Hořčice v prášku |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
230 g | Mouka žitná bílá |
2 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř cayenský |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Čedar - tavený |
500 g | Sýr smetanový tavený 45% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 682,0mg |
---|---|
Cholesterol | 24,8mg |
Draslík | 98,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 86,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Pažitka, Pepř cayenský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Gouda, Hořčice v prášku, Mouka žitná bílá, Sýr Čedar - tavený, Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pažitkové houstičky ze sýrového těsta postup přípravy receptu:
1 | Příprava pečení: Vál pomoučíme 3 lžícemi hladké mouky, plech na pečení vymažeme 1 lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 200°C. |
2 | Těsto: Sýr nastrouháme, pažitku propláchneme, necháme okapat a nasekáme nadrobno. Mouku prosijeme do hlubší mísy, smícháme s kypřícím prášek do pečiva, hořčicí, cayenským pepřem a 1/2 lžičky soli. Sypkou směs zpracujeme se smetanovým sýrem a nasekanou pažitkou. Z použitého množství mléka odložíme 1 lžíci na potření koleček před pečením. Těsto prohněteme a nakonec postupně přidáváme zbytek mléka. Průběžným prohnětáváním mléko zpracujeme s těstem tak, aby těsto bylo vláčné. Z hladkého těsta vyválíme plát, ze kterého vykrájíme asi 10 koleček s průměrem 5 cm. Odřezky, které nám zbydou po vykrajování, prohněteme a znovu vyválíme plát těsta, ze kterého vykrájíme další tvary. |
3 | Vykrájená kolečka potřeme před pečením mlékem, vyrovnáme je na vymazaný plech, potřeme 1 lžící mléka a pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Upečená kolečka servírujeme se smetanovým sýrem jako pohoštění nebo svačinu dětem. |