Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 56836

Ingredience

1 ks Bobkový list
16 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
4 ks Hřebíček
4 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 kávová lžička Máslo čerstvé
4 špetka Pepř citronový
2 ks Sleď čerstvý
0,5 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
0,5 polévková lžíce Sůl
1,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 269 kcal
Kilojoule 1 126kJ
11% Sacharidy 39 g
13% Tuky 10 g
17% Sodík 335 mg
19% Bílkoviny 11 g

Sleď z Marstrandu postup přípravy receptu:

1

Čerstvé sledě očistíme ostrým nožem od šupin, omyjeme, rozřízneme je od řitního otvoru až k hlavě a odstraníme vnitřnosti. Poté odřízneme hlavy, ploutve a ocas, rozřízneme podél páteře a vykostíme je.

2

Vzniknou nám 4 filety, které vložíme do mísy s 1.5 l studené vody a necháme je v chladničce přes noc.

3

Druhý den si v hrnci přivedeme k varu 1 l vody, snížíme teplotu, sledě vložíme do vroucí vody a necháme je 3-4 minuty pomalu vařit. Poté sledě vyjmeme a stáhneme z kůže. Osušíme je, osolíme, opepříme citronovým pepřem a vložíme do pekáčku.

4

Očistíme malé cibulky "perlovky", dáme je do rendlíku, zalijeme 1.5 dl vody. Přidáme 2 lžičky másla a pod pokličkou cibulky vaříme doměkka asi 10-12 minut. Omyjeme kopr a drobně pokrájíme.

5

Na filety ze sleďů dáme cibulky s nálevem, posypeme koprem, přidáme bobkový list, hřebíček, pokapeme citronovou šťávou a přelijeme smetanou. Pekáček zakryjeme poklicí a vložíme do předehřáté trouby na 190°C. Dusíme sledě doměkka přibližně 25 minut.

Poznámka

Ke sleďům podáváme bramborovou máslovou kaši.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept