Jednoduchý recept

Bělice se zeleninou

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 56837

Ingredience

1 kg Bělice
0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
3 ks Karotka
110 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř citronový
2 ks Pórek
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
3 polévková lžíce Strouhanka
70 g Sýr Čedar
0,5 polévková lžíce Sůl
1 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 524 kcal
Kilojoule 2 194kJ
10% Sacharidy 36 g
50% Tuky 38 g
25% Sodík 498 mg
16% Bílkoviny 9 g

Bělice se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Ryby bělice očistíme, omyjeme, každou rozřízneme od řitního otvoru až k hlavě. Ryby vykucháme, vyřízneme páteřní kosti, odřízneme hlavu, všechny ploutve a vzniklé filety vykostíme. Znovu je omyjeme a osušíme. Očistíme a omyjeme pórek, karotku a zeleninu pokrájíme na plátky.

2

Pekáček vytřeme máslem (50 g). Na dno dáme 1/3 ryb, které osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a posypeme 1/3 zeleniny. Toto opakujeme ještě 2x.

3

V misce si rozmícháme v zakysané smetaně bílé víno a ryby polijeme. Celý povrch posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a strouhankou. Pokapeme rozpuštěným máslem (60 g) a dáme do předehřáté trouby na 200°C péct. Bělice pečeme přibližně 40 minut dozlatova. Horké porce ryb se zeleninou rozdělíme na talíře, a servírujeme.

Poznámka

K pečeným bělicím podáváme opékané brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept