Hovězí plátky v kapustě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí plátky v kapustě
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56838 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 kg | Hovězí maso zadní |
1 ks | Kapusta hlávková |
80 g | Mouka pšeničná hladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Sádlo škvařené |
80 g | Slanina vepřová |
3 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 93,0mg |
Draslík | 753,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 19g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 152,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kapusta hlávková, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí plátky v kapustě postup přípravy receptu:
1 | Z očištěného masa nakrájíme 8 řezů, naklepeme je, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a v rozpáleném sádle po obou stranách rychle opečeme. Opečené plátky vyjmeme a v sádle, v němž jsme je opékali, dozlatova osmažíme jednu drobně nakrájenou cibuli. Tu zasypeme 30 g hladké mouky, necháme zpěnit, zalijeme vývarem a chvíli povaříme, až vznikne řídká omáčka. Opečené plátky vložíme zpět a přikryté dusíme v troubě doměkka. |
2 | Kapustu rozebereme, vypereme, seřízneme žebra a nakrájíme na proužky. Do osolené vroucí vody vhodíme nejprve zelené listy a po 3 minutách listy ze středu kapusty. Vaříme další 4 minuty a scedíme. |
3 | V kastrolku rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, na které zpěníme druhou cibuli nasekanou nadrobno, zasypeme 20 g hladké mouky, přidáme povařenou kapustu, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a za stálého míchání krátce podusíme. |
4 | Hotové plátky upravíme na talíře, na ně navrstvíme dušenou kapustu a přelijeme šťávou z masa. |
Poznámka
Stejným způsobem připravujeme hovězí plátky s dalšími druhy zeleniny nebo s houbami.