Telecí játra na oreganu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí játra na oreganu
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 56853 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
600 g | Játra telecí |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 ml | Olej slunečnicový |
4 g | Oregano sušené |
1 g | Pepř černý mletý |
6 g | Sůl |
40 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 501,0mg |
Draslík | 495,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 59g |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 4,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Játra telecí, Olej slunečnicový, Oregano sušené, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Telecí játra na oreganu postup přípravy receptu:
1 | Telecí játra očistíme, nakrájíme na plátky, opepříme, posypeme oreganem a obalíme v hladké mouce. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme játra a osmažíme z obou stran dozlatova. Játra rozdělíme na talíře a osolíme. |
2 | Do výpeku v pánvi přisypeme posekaný česnek, osmahneme, přilijeme víno, krátce provaříme a přelijeme játra na talířích. |