Telecí játra na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí játra na víně
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 56857 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Cibule |
600 g | Játra telecí |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | Olej slunečnicový |
1 g | Pepř černý mletý |
400 g | Rýže dušená |
20 g | Šalvěj čerstvá |
6 g | Sůl |
200 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 501,0mg |
Draslík | 683,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 59g |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra telecí, Olej slunečnicový, Rýže dušená, Šalvěj čerstvá, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Telecí játra na víně postup přípravy receptu:
1 | Telecí játra očistíme, nakrájíme na plátky, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, šalvěj posekáme najemno. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme játra a osmažíme z obou stran dozlatova. Játra vyjmeme a nakrájíme na nudličky. Do výpeku v pánvi nasypeme cibuli a orestujeme. Přidáme šalvěj, podlijeme vínem a krátce podusíme. Přidáme játra, osolíme, prohřejeme a odstavíme. |
3 | Játra i s omáčkou upravíme na talíře a podáváme s rýží. |