Jednoduchý recept

Telecí játra na víně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 56857

Ingredience

250 g Cibule
600 g Játra telecí
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Olej slunečnicový
1 g Pepř černý mletý
400 g Rýže dušená
6 g Sůl
200 ml Víno červené
20 g Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 475 kcal
Kilojoule 1 987kJ
11% Sacharidy 41 g
19% Tuky 15 g
35% Sodík 707 mg
61% Bílkoviny 34 g

Telecí játra na víně postup přípravy receptu:

1

Telecí játra očistíme, nakrájíme na plátky, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, šalvěj posekáme najemno.

2

V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme játra a osmažíme z obou stran dozlatova. Játra vyjmeme a nakrájíme na nudličky. Do výpeku v pánvi nasypeme cibuli a orestujeme. Přidáme šalvěj, podlijeme vínem a krátce podusíme. Přidáme játra, osolíme, prohřejeme a odstavíme.

3

Játra i s omáčkou upravíme na talíře a podáváme s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept