Recept

Závitky ze sleďů s křenovým máslem

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 56871
Kategorie: Maso

Ingredience

4 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
2 ks Sleď čerstvý
3 polévková lžíce Strouhanka
2 kávová lžička Sůl
Křenové máslo
2 polévková lžíce Křen
100 g Máslo čerstvé
Ochucená smetana
3 polévková lžíce Mléko plnotučné
2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
0,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
Na vytření pekáčku
50 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 404 kcal
Kilojoule 1 692kJ
2% Sacharidy 6 g
53% Tuky 40 g
22% Sodík 441 mg
13% Bílkoviny 7 g

Závitky ze sleďů s křenovým máslem postup přípravy receptu:

1

Křen oloupeme, omyjeme, jemně nastrouháme do mísy. Přidáme změklé máslo, které s křenem dobře promícháme.

2

Čerstvé sledě očistíme ostrým nožem od šupin, omyjeme, rozřízneme je od řitního otvoru až k hlavě a odstraníme vnitřnosti. Poté odřízneme hlavy, ploutve a ocas, rozřízneme podél páteře a vykostíme je. Podélně je rozřízneme, tak budeme mít 8 filetů, které znovu důkladně omyjeme pod tekoucí studenou vodou. Poté je osušíme, osolíme, opepříme, potřeme z každé strany křenovým máslem a ihned každý filet stočíme do závitku.

3

Závitky poklademe do pekáčku vytřeného máslem.

4

V misce si rozkvedláme vidličkou smetanu s rajčatovým protlakem a mlékem. Ochucenou smetanou přelijeme závitky, posypeme petrželkou, strouhankou a dáme je péct do předehřáté trouby na 220°C. Pečeme dozlatova přibližně 30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept