Jednoduchý recept

Velikonoční cukroví

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Velikonoční cukroví 5 1
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 56879

Ingredience

140 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
1 polévková lžíce Kakao
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Máslo čerstvé
150 g Ořechy vlašské
1 kávová lžička Skořice mletá
2 ks Vejce slepičí
Na ozdobení
1 polévková lžíce Cukr moučkový

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 184 kcal
Kilojoule 768kJ
5% Sacharidy 17 g
16% Tuky 12 g
0% Sodík 8 mg
6% Bílkoviny 3 g

Velikonoční cukroví postup přípravy receptu:

1

Mouku prosejeme spolu s cukrem a kakaem do misky. Přidáme pomleté ořechy, změklé na malé kousky nakrájené máslo. Rozklepneme vejce, přisypeme skořici a vanilkový cukr. Ze surovin rukou vypracujeme hladké těsto, které zabalené v potravinářské fólii odložíme do lednice na 30 minut odpočinout.

2

Z těsta bereme přiměřené množství a vmáčkneme ho do formiček s velikonoční tématikou. Naplněné formičky skládáme na plech vedle sebe a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 270stupňové teplotě 15 minut. Necháme cukroví mírně vychladnout ve formičkách a potom je vyklopíme. Posypeme moučkovým cukrem a naaranžujeme na vhodný tácek, talíř, anebo přidáme k ostatnímu velikonočnímu cukroví.

Poznámka

Vhodné velikonoční cukroví.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Velikonoční cukroví
Cukroví peču vždy s předstihem, aby se hezky rozleželo. Toto mi hodně připomnělo pracny, já jen do pracen přidávám špetku mletého hřebíčku. Ale i takto ochucené jen skořicí je cukroví chutné - nedalo se odolat, vonělo náramně grin Upečené z formiček vyskakovalo skoro samo, rozhodně palec nahoru smile
 
bruschetta
Velikonoční cukroví
Jen tedy ta teplota pečení bude asi překlep, já peču na 170-180°C sunglasses

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept