Recept

Třešňové hroudičky s rozinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 56887

Ingredience

Příprava těsta
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Těsto
75 g Cukr třtinový
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
2 polévková lžíce Mléko polotučné
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
10 g Máslo čerstvé
100 g Rozinky tmavé
2 polévková lžíce Třešně kandované
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 410 kcal
Kilojoule 1 715kJ
21% Sacharidy 75 g
11% Tuky 9 g
1% Sodík 27 mg
15% Bílkoviny 8 g

Třešňové hroudičky s rozinkami postup přípravy receptu:

1

Příprava pečení: Plech na pečení vymažeme lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 200 °C.

2

Těsto: Rozinky propláchneme pod tekoucí vodou a necháme je okapat.

3

Kandované třešně nakrájíme nadrobno. Mouku s kypřícím práškem

4

prosejeme do hlubší mísy a zpracujeme se změklým máslem do hrudkovité konzistence. Do směsi přisypeme cukr, nakrájené třešně a okapané rozinky společně s mlékem, ve kterém jsme rozšlehali

5

jedno celé vejce. Všechny suroviny zpracujeme do hladkého, měkkého těsta. Lžící z těsta vykrajujeme hroudičky, které sázíme rovnou na vymazaný plech s takovými odstupy, aby se kousky těsta nedotýkaly. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Pečené ovocné kousky můžeme servírovat horké, ale i úplně vychladlé, jako pohoštění.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept