Altajské rybí karbanátky s pastýřským salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Altajské rybí karbanátky s pastýřským salátem
Altajské rybí karbanátky s pastýřským salátem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56891 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
800 g | Okoun říční |
2 ks | Okurka salátová |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
3 ks | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
2 kávová lžička | Sůl |
200 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 35,5mg |
Draslík | 816,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Okurka salátová, Olej rostlinný, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Okoun říční, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Altajské rybí karbanátky s pastýřským salátem postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé ryby (okoun nebo jiná bílá ryba) zbavíme hlav a ploutví, vykucháme je, vyřízneme páteře a žebra, nakrájíme na kousky a umeleme spolu s nakrájenou vepřovou plecí. Směs promícháme s utřeným česnekem a hladkou moukou, osolíme a utvoříme z ní 8 karbanátků, které necháme v chladnu asi 30 minut odležet. |
2 | Mezitím připravíme pastýřský salát. Papriky zbavíme semen a stopek, okurky oloupeme a spolu s rajčaty nakrájíme na malé kostičky, cibuli na tenké plátky. Vše smícháme v míse, osolíme, opepříme a zalijeme 3 lžícemi citronové šťávy a 2 lžícemi oleje. |
3 | Odležené karbanátky vložíme na pekáč s rozehřátým olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. |
4 | Karbanátky na talíři přelijeme výpekem a obložíme pastýřským salátem. |
Poznámka
Místo okounů lze použít jinou bílou rybu. V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k odležení směsi před pečením.