Recept

Altajské rybí karbanátky s pastýřským salátem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 56891

Ingredience

1 ks Cibule
3 polévková lžíce Citronová šťáva
50 g Mouka pšeničná hladká
800 g Okoun říční
2 ks Okurka salátová
4 polévková lžíce Olej rostlinný
3 ks Paprika zelená
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
2 kávová lžička Sůl
200 g Vepřová plec
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 483 kcal
Kilojoule 2 019kJ
8% Sacharidy 28 g
25% Tuky 19 g
22% Sodík 433 mg
91% Bílkoviny 51 g

Altajské rybí karbanátky s pastýřským salátem postup přípravy receptu:

1

Čerstvé ryby (okoun nebo jiná bílá ryba) zbavíme hlav a ploutví, vykucháme je, vyřízneme páteře a žebra, nakrájíme na kousky a umeleme spolu s nakrájenou vepřovou plecí. Směs promícháme s utřeným česnekem a hladkou moukou, osolíme a utvoříme z ní 8 karbanátků, které necháme v chladnu asi 30 minut odležet.

2

Mezitím připravíme pastýřský salát. Papriky zbavíme semen a stopek, okurky oloupeme a spolu s rajčaty nakrájíme na malé kostičky, cibuli na tenké plátky. Vše smícháme v míse, osolíme, opepříme a zalijeme 3 lžícemi citronové šťávy a 2 lžícemi oleje.

3

Odležené karbanátky vložíme na pekáč s rozehřátým olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

4

Karbanátky na talíři přelijeme výpekem a obložíme pastýřským salátem.

Poznámka

Místo okounů lze použít jinou bílou rybu. V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k odležení směsi před pečením.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept