Jeseter na houbách a bílém víně

40 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
21 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnu rybu vykucháme. Čerstvé hříbky nebo žampiony nakrájíme na tenké plátky.
  • 2
    Do ohnivzdorné skleněné mísy, ve které jsme rozehřáli lžíci másla, vložíme rybu spolu s nakrájenými houbami, osolíme, zalijeme vodou a suchým bílým vínem a přiklopené vložíme do středně vyhřáté trouby.
  • 3
    Dusíme 15-20 minut, do kastrolku opatrně slijeme šťávu a rybu uložíme do tepla. Šťávu uvedeme do varu, zahustíme ji moukou, smíchanou se lžící másla a na mírném ohni ji povaříme ještě asi 4 minuty. Omáčku pak sejmeme z ohně a zjemníme ji ještě lžící másla.
  • 4
    Rybu rozdělíme na talíře, přidáme vařené brambory, porce přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.