Recept

Candát zapečený s květákem

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 56893

Ingredience

500 ml Bešamel
600 g Brambory vařené
800 g Candát obecný
40 g Gouda
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 ks Květák
0,5 kávová lžička Muškátový květ
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 kávová lžička Sůl
1250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 620 kcal
Kilojoule 2 595kJ
15% Sacharidy 55 g
42% Tuky 32 g
64% Sodík 1 g
59% Bílkoviny 33 g

Candát zapečený s květákem postup přípravy receptu:

1

Candáta zbavíme šupin, hlavy a ploutví, vykucháme, nakrájíme na porce a osolíme. Ve velké pánvi rybu na 2 lžících másla opečeme po obou stranách po 5 minutách. Malý opraný květák rozebereme na růžičky, vložíme do vařící osolené vody a 5 minut ho povaříme.

2

Zapékací mísu vymažeme lžící másla, na dno rozložíme růžičky květáku, na který položíme opečené porce ryby a vše polijeme šťávou zbylou z pečení a hustším bešamelem, ve kterém jsme rozmíchali půl lžičky muškátového květu. Povrch pak posypeme strouhaným sýrem, pokropíme 2 lžícemi rozpuštěného másla a v horké troubě asi 15 minut zapečeme.

3

Pokrm podáváme s vařenými bramborami, posypanými nasekaným koprem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept