Jednoduchý recept

Slaný štrúdl

  • Evropa
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Slaný štrúdl 5 1
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 56895

Ingredience

8 polévková lžíce Kečup
1 polévková lžíce Kmín celý
1000 g Listové těsto
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika žlutá
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Strouhanka
350 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
300 g Šunka drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 887 kcal
Kilojoule 3 713kJ
17% Sacharidy 62 g
75% Tuky 57 g
7% Sodík 137 mg
62% Bílkoviny 35 g

Slaný štrúdl postup přípravy receptu:

1

Nejdříve omyjeme a na proužky nakrájíme papriky. Poté nastrouháme sýr nahrubo. Šunku nakrájíme na plátky.

2

Těsta rozválíme na pomoučeném vále do tvaru obdélníků. Na povrchu zlehka posypeme strouhankou.

3

Těsto na delší straně, vždy asi 1 cm od stran, pomažeme kečupem. Dále na kečup položíme plátky šunky, navrstvíme nakrájené papriky, mírně osolíme a opepříme, posypeme sýrem. Nakonec jen zlehka zakápneme kečupem.

4

Těsto smotáme do štrúdlu, pomažeme rozmíchaným žloutkem a posypeme kmínem. Povrch těsta před pečením jen zlehka propíchneme vidličkou.

5

Pečeme při 180 °C, zhruba 20 minut.

6

Po upečení nakrájíme a servírujeme.

Poznámka

Do štrúdlu můžeme přidat například cibuli nebo slaninu. Přísady se mohou různit podle toho, kdo má co rád.

Komentáře a hodnocení

 
sarka H.
Slaný štrúdl
Do tohoto štrůdlu se dá opravdu dát vše, co zbývá v chladničce

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept